Facebook Youtube

SX8 - finaal rapport

Vroeg in de ochtend bij het pomp station is het al duidelijk dat er iets in de lucht hangt. De twee auto’s voor mij zien er anders dan normaal uit. De ene helemaal uitgerust met off-road banden en de andere met een motorfiets in de bak. Onderweg naar Mata wordt het alleen maar duidelijker. Naarmate we naderen neemt de concentratie off-road voertuigen toe. Daar kan men maar een conclusie uit trekken. De MAXXIS Enduro Race- SX8 is hier en de mensen zijn er klaar voor.

 

Voor de complete resultaten van de MAXXIS ENDURO RACE SX8 KLIK HIER.
 

16 quads, 23 auto’s en 37 motorfietsen zorgen voor een indrukwekkend geluid als de bestuurders en chauffeurs hun kleppen openen op de Kleine Coesewijne Savanna. Men groet mede racers, daagt elkaar uit en vergelijkt de competitie. Al voor de aanvang van de start zijn er al bijna honderd supporters aanwezig. Jong tot oud bewondert de spectaculaire twee- en driewielige beesten... Dan is het zo ver.

motorOm klokslag tien uur beginnen de motorfietsen aan de MAXXIS Enduro Race SX8. De start verloopt vlot en zonder complicaties. Dan is het de beurt aan de quads. Alle ogen zijn gericht op de Yamaha Raptor van SX7 winnaar Ray Jadi. Na de quads volgen de auto’s waar zelfs onze eigen Minister van Volksgezondheid Michel Blokland aan meedoet. Ook daar verloopt de start heel soepel bij….Todat er tussen al het groen een rood/oranje schim tevoorschijn komt. Nadat het bestuur van MOTOSUR er een auto op af stuurt blijkt het om niemand minder dan Ray Jadi te gaan die vanwege een technisch mankement de race niet af kan maken. De racers weten het niet maar voor de rest is het duidelijk. De MAXXIS Enduro race SX8 heeft alvast een nieuwe quad kampioen. Ray Jadi trekt zich van het ongeval niet veel aan en geeft met een knipoog aan: “Ik geef de andere jongens een break dit keer!” He will be back.

Na de start vertrekt het publiek richting de “Pit” om te peilen wat ongeveer de posities zijn van hun favoriete rijders en om simpelweg weer bij elkaar te komen. De racers krijgen een hapje en drankje en maken zich gelijk klaar om de race voort te zetten. Een ieder vertrekt dan richting het MOTOSUR terrein te mast 35. Toeschouwers op asfalt en racers op dirt.

quadEenmaal aangekomen te mast 35 is goed te zien hoeveel er aan het evenement gewerkt is. Dj Yemaya zorgt voor een goede ambiance. Het publiek kan een rondje maken op de Polaris quads van Fish Finder onder begeleiding van het team van Fish Finder en het MOTOSUR Promo Team. Er is volop eten en drinken verkrijgbaar. Om een ieders energieniveau op peil te houden worden er Monster energie drinks uitgedeeld en bij de prachtige dames van het MOTOSUR Promo Team kunnen er souvenirs gehaald worden. Ook wordt er een spectaculair staaltje RC-vliegkunst vertoond door de 3D Aeromodelers.

Ondanks de festiviteiten is niemand vergeten waar men naar mast 35 voor is gekomen en de ogen zijn constant op de baan gericht bij de minste geringste indicatie van een aankomende racer. Een voor een komen de racers binnen gereden. Daarbij is ook een van de mooiere momenten te zien waarbij first time racers Hanno van der Weerd en Vikash Radhoe met behulp van hun Toyota carLand Cruiser aan een verongelukte racer hulp verlenen en deze naar de finish vervoeren met als gevolg dat zij hun recht op een titel opzeggen. Een moment dat een prijs waard is en een prijs die dan ook daadwerkelijk uitgedeeld is. De Fellowship Award gaat naar Hanno van der Weerd en Vikash Radhoe.

 

 

Op de avond van woensdag 13 maart zijn de winnaars van de verschillende categorien uit de MAXXIS Enduro Race SX8 bekendgemaakt in ’t Vat.

De winnaars uit de Quad- categorie zijn:

1 Marvin Polanen Can-Am 800cc
2 Engbert Robert Bruteforce 650cc
3 Gordon Gummels Yamaha raptor 700cc

 

 

 

Uit de auto categorie zijn de winnaars:


1 Kamal Jewnandan & Etien Rozario TOYOTA LANDCRUISER
2 Steven Topin & Michel Blokland Isuzu Wizard
3 Ravie Jankie & Giovanno Rasdan Nissan Patrol

 

De winnaars van de motor- classe zijn:


1 Jamil Ling Honds CRF 450 - Team HONDA
2 Francois Girard Winnaar SX7
3 Gianni Rodriguez Honda CRF 450 - Team HONDA

 

winnersAll in all is de MAXXIS Enduro Race- SX8 een zeer uitdagende race geweest die absoluut niet onderschat mocht worden. Motorcross rijders zijn verongelukt, quads zijn stuk gegaan en er is zelf een auto over de kop gegaan. Gelukkig heeft vanwege de strenge eisen van de organisatie met betrekking tot veiligheid niemand lichamelijk letsel opgelopen. MOTOSUR geeft daarom ook aan dat veiligheid altijd op de eerste plaats zal blijven in al haar evenementen.

Onze dank gaat uit naar al onze sponsoren, met name: nv. Maximum, Fish Finder, Haukes, Historex, Zajova en DTS.

Klik hier voor een foto reportage van de teach in, de wedstrijd dag of de prijsuitreiking.

 

Voor de volledige uitslag klik de download link of hier.

 

Bent u geinsteresseerd in de motorsport of auto races komt u gerust langs bij ons officiële MOTOSUR kantoor aan de Verlengde Gemenelandsweg #22 ( tegenover de brandweer kazerne) en geeft u zich op voor een lidmaatschap! Voor meer informatie kunt u ook bellen met telefoonnummer 521797.

We zeiden het eerder en we zeggen het weer: MOTOSUR…..Ook voor jou!!!


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner