Facebook Youtube

Car and MOTOR SHOW 2012: update 3

Motorsport stimuleert andere takken van sport

 

Dat het een jaarlijks evenement wordt, is op de eerste dag al verteld. Na de laatste dag is de vraag zelf vanuit de bezoekers en deelnemers gekomen om de Car & Motor Show (CMS) elk jaar te organiseren. Behalve dat motorliefhebbers aan hun trekken zijn gekomen afgelopen drie dagen is gebleken dat Motosur ook andere takken van sport kan accommoderen. Judoka en worstelaar Donovan Dongo is de winnaar van de eerst gehouden Truck pull challenge in Suriname en merkt op dat zoiets vaker gehouden kan worden vooral omdat het publiek trekt maar ook voor de sporters is het een uitdaging.

 

Naast de verschillende opgevoerde auto’s heeft ook de politie de aanwezigen weten te trekken door een autowrak te plaatsen naast hun stand. Hiermee heeft zij het resultaat van onverantwoordelijk racen neergezet. Daarnaast heeft de politie ook beelden gewezen wat gebeurd wanneer zogenaamde racers op de openbare weg racen. Veertig jarige Tom Gomperts, die de derde plek heeft ingenomen bij de Truck Pull Challenge, juicht deze informatie toe. Hij is lid van de BBBoyz en merkt op dat er meer informatie moet komen wat het racen betreft. Als echte racer vind hij dat je juist heel voorzichtig bent omdat je 1 je leven niet kwijt wilt en twee je voertuig niet wilt beschadigen. Om deze redenen meent hij dat zijn groep Motosur ondersteunt om zo gauw als mogelijk de baan af te ronden.

Zoals een ieder van deze organisatie gewend is wordt de veiligheid van een ieder op de eerste plaats gezet.

 

De CMS heeft zoals elke Motosur evenement, bewezen dat behoefte voor erkenning van de motorsport aanwezig is in het land. Met meer dan vijfduizend bezoekers blikt de organisatie terug op een succesvol evenement. Jeff Junker van Motocorner, de officiële dealer van Yamaha, vindt eveneens de beurs een geslaagde poging. Bij hem ging het niet zo zeer om de verkoop maar meer om de mensen te informeren dat erkende onderdelen en producten de beste kwaliteit aanbieden en ook langer meegaan. “Het gaat om de mensen hun veiligheid”, zegt Junker. Voor SEMC-er Erik van Ravenswaay is de beurs een teken van goede organisatie die haar doel bereikt heeft. De mensen zijn volgens hem echt gekomen voor informatie waarbij zij betere keuzes kunnen maken welke voertuig zij willen aanschaffen.

 

De organisatie wil een ieder bedanken voor de ondersteuning en het vertrouwen om dit doel te bereiken. Vooral de verschillende teams die tijd vrijgemaakt hebben om tenminste 1 dag aanwezig te zijn. Anderen zijn er alle drie dagen bij geweest en de organisatie is dankbaar voor elk klein gebaar. Hierdoor kan het doel om samen met jullie de motorsport in Suriname tot een hoger niveau te tillen ietsje makkelijker en sneller bereikt worden. Tijdens de opening is aangehaald dat in November de nieuwe baan in gebruik genomen zal worden. Wij werken er hard aan om deze belofte waar te maken.

Motosur ook voor jou!
Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner