Facebook Youtube

Uitslag SX7

 

Winnaars Savanne X 7 Enduro race klaar voor volgend jaar;

 

De snelste rijders voor de Savanne X7 Enduro race zijn Ray Jadi in de Quad klasse, Farik Ashruf samen en Tony Bousaid in de auto klasse en François Girard in de klasse voor de motorfietsers.

Alle winnaars hebben verrast gereageerd op de bekendmaking van hun grote overwinning.sx7 quadDe 28-jarige Ray die vanaf de SX4 meedoet, zegt dat een droom in vervulling is gegaan. Hij geeft aan dat hij in eerste instantie niet mee zou doen, maar door de PR-man Rozie, van MOTOSUR, is gemotiveerd om toch deel te nemen aan de race. Of beter gezegd ‘gebluft’. “Hij belde me op om te vragen als ik bang was om van het jaar mee te doen. En ik kan niet er tegen wanneer iemand me bluft want ik bluf niemand”, zegt Ray lachend. Uiteindelijk met veel steun van familie, vrienden en Team Honda, waar hij lid van is, blijkt het deze keer heel goed gelukt te zijn om de eerste prijs binnen te halen. Ray verteld dat hij elk weekend voor de race de route heeft geoefend. En pas de laatste week voor de race hebben hij en z’n team gerust, alleen om overtraining te voorkomen. Naast de route oefenen heeft hij ook veel aan conditie training gedaan.

Om nu eindelijk als snelste uit de bus te komen vind Ray geweldig en is hij gemotiveerder om volgend jaar mee te doen. “Want dan moet ik mijn titel verdedigen en er zijn veel tegenstanders die de eerste plek willen hebben dus ik moet me bewijzen”. Ray heeft sinds hij meedoet aan de SX races al 2 keren de 2de plek behaald. De SX races betekenen heel veel voor hem, omdat het een van de weinige activiteiten van Motosur is waar hij de mogelijkheid heeft om te bewijzen dat hij de snelste is.

 

2012-sx7 4X4 campionOok de snelle jongens Farik Ashruf en Tony Bousaid hebben met hun Mazda bewezen geweldig resultaat neer te kunnen zetten. Met een snelheid van 1 uur en 30 minuten hebben zij de 90km route afgelegd.  Farik Ashruf (38) reageert nogal bescheiden op de overwinning. Hij zegt het als een prettige wedstrijd te hebben ervaren en is trots op hoe het is uitgepakt. Ook hij benadrukt dat de SX een serieuze strijd is tussen de verschillende rijders. “Ik heb nu de eerste plek behaald dus zal ik het in 2013 in ieder geval verdedigen”, zegt Ashruf. De 38-jarige rijder zegt dat hij bij de voorbereidingen slechts heeft gewerkt aan zijn conditie en het klaarmaken van de auto om het gewenste resultaat te bereiken. De ondersteuning van familie en vrienden is geweldig geweest en dat doet hem goed. Ashruf geeft verder aan de route heel spannend te vinden, maar vind wel dat het volgende keer wat langer mag. “We schrokken toen we zagen dat we zo snel klaar waren, volgende keer kan het zeker wat langer”. Ook een compliment voor de organisatie blijft niet uit. “Het doet me goed dat vooral de vrouwen van MOTOSUR met heel hun hart het werk doen, en het geeft me echt een prettig gevoel om dat te zien”, aldus de winnaar van in de auto klasse van de SX7 race.

 

De Franse François Girard uit Frans-Guyana heeft binnen 1 uur en 3 minuten de 90 km route afgelegd. Samen met zijn landgenoot Damien Laversanne (2e), ook uit Frans-Guyana en onze eigen Gianni Rodrigues (3e), maken zij de top 3 in de motorfiets klasse uit.

Het is de eerste keer dat Girard meedoet aan de race in Suriname. Uit een eerder gesprek met de fransman blijkt dat hij heeft genoten van de race maar vond het eveneens ook te kort. Hij rijdt al langer dan 10 jaren en is gewend om2012 sx7 motor champonbekende routes te rijden. Het zal, zoals hij dat zegt, niet de laatste keer zijn dat hij meedoet aan een activiteit van Motosur. Vorig jaar heeft ook een deelnemer van ons oostelijk buurland, Marco Servais,  de eerste prijs binnengehaald binnen de motorfiets klasse. Echter is het hem van het jaar niet gelukt de eerste prijs te winnen. Girard wacht vol ongeduld op de volgende acticiteit van MOTOSUR en heeft aangegeven het volgend jaar zeker terug te keren, om zijn titel te verdedigen. De "snelste rijder van de Savanne X Enduro race".

Motosur ook voor jou!


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner