Facebook Youtube

2012 Fatu rit I - met fotos

MOTOSUR Fatu Rit 2012: dag vol verrassingen


Popelen om te beginnen met de eerste Fatu Rit van dit jaar, werden de laatste zaken geregeld door de MOTOSUR leden. Nog iets voor 9 uur vertrokken, richting Zanderij, vanuit de Nieuwe Charlesburg. Vanwege de triatlon moest er eerst een omweg worden gemaakt naar de Aniestraat, om vervolgens op de Zwartenhovenbrugstraat te komen en daarna met een bepaalde snelheid de Highway en daarna de Meursweg af te leggen, waarna er een ware verrassing was. De verkeerscontrole van de Politie, ter hoogte van het districtscommissariaat Para.

Vanaf 09.00u werd er extra gelet op de snelheidsduivels, die ook nog werden aangehouden en beboet door de politie.
MOTOSUR vond deze actie prima, want het houdt in dat de weggebruikers rekening houden met hun snelheid, ook al gaan ze naar een MOTOSUR activiteit. Ook wij moeten een voorbeeld zijn als organisatie, gaf de voorzitter aan.
Na deze controles, konden we allen terug gaan naar de orde van de dag: de Fatu Rit.

Het aantal geregistreerde voor het jaar was verbluffend goed. Met meer dan 155 deelnemers met crossmotorfietsen, quads en in auto's en buggies, kon de rit om 11.30 van start gaan. Dit jaar hebben veel nieuwelingen meegedaan. De stichting is heel enthousiast over de 'nieuwe' deelnemers, wat inhoudt dat de sport blijft groeien.

De route die voor deze Fatu Rit was uitgestippeld, is een deel van de route die zal worden bereden bij de volgende activiteit van MOTOSUR, de SX7. Vanuit Zanderij, via de Matta savanna, richting Zanderij 2 om vervolgens de bekende Mirapasi te nemen en dan terug naar de OP savanne, met een pitstop bij de toren. Na de pitstop was het via Big Road, terug naar Zanderij om daar te genieten van een welverdiende lunch.

Nog een spannend moment brak aan, toen de groep zichzelf spontaan verdeelde in vier groepen. Toen was het moment voor de 'gestructureerde' chaos, wat een Fatu Rit altijd extra spannend maakt.

Een groep quads en crossmotorfietsers werd op den duur geleidt door Marc Refos en de andere door Rodney Griffith. De groep van Rodney,heeft een afslag gemist waardoor zij een langere, dan de eigenlijke route, afgelegd hebben. De auto's die geleidt werden door Kelly Hermelijn hebben een afslag te vroeg genomen, waardoor zij veel eerder aankwamen bij de pitstop en de andere groep auto's had bandenpech, waardoor zij veel later bij de pitstop aankwamen. De buggy's hadden de pret van hun leven en hebben dat ook bewezen door af en toe ondersteboven te rijden.
Wat een gezelligheid, met veel zweet, plezier en soms ook frustraties. Belangrijk bij elke activiteit van MOTOSUR, is samen uit, samen thuis.

Als extra activiteit in verband met haar 5-jarig bestaan, vorig jaar november, konden de deelnemers, een foto maken met de MOTOSUR modellen. Dit is heel goed in de smaak gevallen bij de deelnemers. Stefanie, Ilione, Llionel, de MOTOSUR modellen en de fotograaf van 4Men, hebben samen met de deelnemers een extra tintje gegeven aan het hele gebeuren. Binnenkort zijn de foto's te bezichtigen op de website en facebook pagina van MOTOSUR.

Daarnaast hebben enkele rijders van Team Honda en Kenny van Dijk ook een potje touwtrekken gespeeld. Niet het normale touwtrekken, maar touwtrekken tussen twee auto's. Dit gebeurde in de tijd dat er werd gewacht op de groep die nog bij de pitstop moest aankomen. Leuke attractie geweest, waarna Kelly Hermelijn en Radjes Nanhoe samen een drift-show hebben gegeven.

Nadat een ieder uiteindelijk weer bij elkaar was en de organisatie zeker was dat het met een ieder A-Ok was, vertrok de groep naar de finish te Zanderij.

Guillermo Cordua (30) die voor het eerst mee heeft gedaan aan een Fatu Rit van MOTOSUR, zegt het een geweldige en avontuurlijke ervaring te vinden. Hij heeft alleen meegedaan en heeft vanaf het begin iemand gevonden om mee te rijden. "De route was forcerend maar ook heel gezellig. Ik heb me kunnen ontspannen", zegt Cordua.
Behalve dat hij de volgende keer weer meedoet en ook een vriend meebrengt, benadrukt hij dat een ieder meer op elkaar moet letten, tijdens en na de rit.

MOTOSUR is tevreden met de opkomst en de uitkomst van deze Fatu Rit en mag terug kijken op een succesvolle activiteit. Met alle verrassingen, toch een hele leuke Fatu Rit! Tot de volgende activiteit.

 

MOTOSUR ook voor jou....!!!2012 faturit animation


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner