Facebook Youtube

Dirt Race try out was een succes

Introductie Dirt Race goed in de smaak gevallen bij deelnemers en toeschouwers

 

De winnaarOp zondag 21 augustus heeft MOTOSUR de introductie gedaan van de Dirt Race op het terrein van Blauwmeer. Het is een aantal rijders gelukt om zich uit te leven op de nieuwe racetrack, speciaal voor deze activiteit gebouwd. Tijdens deze try-outs, zijn de deelnemers in de gelegenheid gesteld om hun snelheid op de baan te testen en  na te gaan wat hun rijvaardigheid is op deze baan is en die waar nodig te verbeteren. Alhoewel er vanaf het begin werd aangegeven dat deze try-outs geen wedstrijd was, kon was het tijdens de races duidelijk te merken dat de heren hun competitieve drang niet konden onderdrukken. Althans de snelste tijd moest inderdaad opgetekend worden en zoals bij een rae, wilt een ieder de snelste zijn.Met een tijd van 2.30minuten is het Fariq Ashruf gelukt, met zijn Dutch Durango, de snelste tijd te noteren voor deze Dirt Race Try-outs.

Het concept van de Dirt Race kan worden vergeleken, met de Tough Truck Challenge - Speed Edition, welke in augustus 2010 was gehouden, te Okrodam. Het verschil tussen de twee evenementen is dat er bij de Speed Edition modder en water op de baan mag zijn en dat er alleen maar 4x4 auto's kunnen meedoen. In tegenstelling tot de Dirit Race, waar er zowel 4WD als 2Wd alsook de sportauto's kunnen meedoen en de baan moet totaal droog en glad zijn. De banen, binnen- en buitenbaan, hebben veel meer bochten waardoor je  veel meer kan driften. Het heeft minder heuvels en de rijvaardigheid moet hier op een hoger niveau zijn.

skylinevitzDat er bijna elke auto kan deelnemen aan deze race, is bewezen door onder andere coureurs als Dhiradj Jankie en Assjies Gopie. Gopie reed met een "Nissan Skyline" en Jankie met een "Toyota Vitz". De behendigheid van de coureurs op de baan was van zeer groot belang, evenals  een goed rijdende auto met alle veiligheidsattributen en natuurlijk goed weer.

De finale was een spannende race waar alle aanwezigen naar uitkeken. Jammer genoeg nam de regen het over van de hete zon waardoor Jankie niet door kon rijden met zijn Vitz, de baan werd te modderig en glibberig. Bij deze race won Dennis Lo Tam Loi met zijn Mitsubishi Pajero. Heel appart en goudwaard om te zien, was de gezichtsuitdrukking van enkele coureurs, een kleine jongen die dat lang verwachte kerst cadeautje eindelijk in handen krijgt.

 

Dit is een overzicht van de uiteindelijke uitslag:

 

Equipe no.

Naam courier

Naam auto

1e

50

Ashruf Fariq

Dodge Durango

2e

44

Lo Tam Loi Dennis

Mitsubishi Pajero

3e

43

Jankie Dhiradj

Toyota Vitz

4e

13

Pershad Radj

Mitsubishi Pajero Evolution

5e

34

Djojosastro Richard

Toyota Surf

evolution MOTOSUR kan terugblikken op een succesvol, spannende en leerrijk evenement. Dit is allemaal te danken aan de partners van MOTOSUR, de directeur van Blauwmeer,  Henk van Ravenhorts, de organisatieleden, de toeschouwers en in het bijzonder alle deelnemers, die wederom hun vertrouwen hebben getoond in MOTOSUR en hebben gedurfd mee te doen aan deze Dirt Race Try-outs.

MOTOSUR...ook voor jou!!!

 

 


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner