Facebook Youtube

FATU RIT

Soko Sokooo!!!

The big man Quintis Ristie joins MOTOSUR voor een lekker gezellig Fatu Rit door de savannes van Suriname. “De zon is lekker heet”, wordt er gegild. De heren kunnen niet wachten om met de fatu rit te beginnen. De vibe is er, crossers zijn al gekleed, de weergoden zijn op hun best. Everybody is good to go!

Vandaag gaat het toch wel anders dan normaal. Na een paar keer testritjes gedaan te hebben op Marc's KTM 525, maakt the big Q ook aanstalten om te vertrekken. Voor zijn programma ‘groeten uit Paramaribo’ zal Quintis meerijden met de MOTOSUR crew. De motorsport is een van de snelst groeiende sporten in Suriname, met een geweldige spin-off. En het is absoluut niet weg te denken!Dit is gewoon lekker zo een faturit, ik geniet van de natuur, van de mensen, ik rol in het zand”, zegt Quintis.  Hij heeft veel meer ervaring dan je denkt, kan je zeggen, want Quintis heeft de savanne wel vaker aangedaan, zelfs middernacht, vertelt hij vol enthousiasme.

big road-1
Onderweg op de ‘big road’ worden de avonturiers gestopt voor een filmopname. De regisseur van Quintis wil heel graag de beste beelden en legt uit hoe hij dat graag ziet. De heren vinden het wel stoer om extra in de spotlights te komen.  En wel voor een programma dat meer dan 2 miljoen kijkers trekt. Voor het programma dat zowel in Nederland als Suriname uitgezonden wordt, moeten er eerst een paar interviews gedaan worden. De heren op de quads laten hun talenten zien. Iedereen geniet van de dag. Zo nu en dan krijgt de zon wel een koskosi voor het extra piertifi pose. Ook een goede reden om een kreek op te zoeken. Afkoeling kunnen ze zeker gebruiken.

bigroad-2Onderweg naar de kreek, besluit onze enige echte showman Raymil, een koprol met zijn quad te maken. Heel stoer springt hij op en bevestigd dat alles okay is. Inderdaad, alles ziet er nog heel goed uit. De mechanic of the day, Rodney, doet een check-up. Na een schouderklopje en extra aandacht spring Raymil zijn quad op, met een hele grote smile, en gaat als een speer verder. Leuke show Raymil! Ja, ook jij komt op tv.

 

af en toe ook werkenSmalle paadjes, grote afzakkingen, verdwaalde lianen, plassen water, je voelt de adrenaline stromen door je lijf. Op weg naar het verkoelend kreekje, waar iedereen naarstig naar snakt, heeft de natuur natuurlijk ook een verrassing. De weg is gebarricadeerd door een stel boomstammen. Maar zoals we het al gewend zijn van de echte MOTOSUR acties: "Ain’t nothing stopping us!". Samen worden de frustraties op de bomen afgewerkt en ontstaat er op een gegeven moment een kap-marathon.

Neen, dit is niet hoe Ristie het gepland heeft. Volgens Quintis is dit klakkeloos rijden. “Ik probeer door de savanne een weg te banen naar 1 punt door heel hard na te denken, veel te berekenen en niet klakkeloos gewoon te rijden”, legt hij uit. Maar dat is nou net wat de Fatu Ritten inhouden. En dat heeft Quintis ook heel gauw door. Het is ongepland, gezamenlijk, met eten en drinken gebruik maken van de natuur. Er bestaat gewoon geen probleem voor de rijders, alles is een uitdaging en avontuur. En dat geeft Ristie toe, men werkt samen en helpt elkaar. Een ieder let op elkaar en niemand heeft haast.

Na de kap-marathon kunnen we verder. Eerst de motorcrossers en quads dan de auto’s er achter aan. Iedereen heeft er nog lekker zin in. De gezelligheid is er en de natuur dwingt je om je avonturistische senses los te laten.

Stop! Het enthusiasme loopt er door je aders, en je denkt dat we het lang verlangde kreekje hebben bereikt. Neen hoor, onze voorie Marc, moest ons voor zijn om een lekkere duik te nemen in het water. Met motorcross, pakkie aan, hup water in. Kan gebeuren!

 

Tijd om te eten. Etuhhh, etuhh... !

Part of the teamQuintis, nog steeds volop genietend van de gezelligheid en de ongeplande trucjes van onze eigen MOTOSUR riders, neemt nu weer de kans om wat interviews te doen. Daarna word er besproken wat er allemaal nog meer voor het filmpje opgenomen moet worden.

“Het is deze keer wel anders, dan wat we gewend zijn maar het is en blijft leuk”, zegt Milko Gummels. Volgens Milko kan het spannender, maar speciaal voor de film, kan anders fatu breken deze keer wel.

Na bijgekomen te zijn van, eerder het lachen dan het crossen, besluit de groep terug te rijden voor de allerlaatste shot voor het filmpje.

De laatste shots worden gedaan en zonder het door te hebben is de dag om. De zon heeft haar werk 100% gedaan en MOTOSUR heeft er weer volop van genoten.

Lachende, verzadigde gezichten verzamelen zich op zanderij. Sommigen vertrekken gelijk, anderen blijven achter om nog wat bij te kletsen.

faturit11Dat was weer een Fatu Rit van MOTOSUR, ongepland, zonder haast, veel pijnlijke lachspier momenten waar de tranen uit je ogen rollen.  Quintis is ge-Motosur-ized, vooral door de ongeplande ritjes en stunts.  But it is all in the game. Fatu a la MOTOSUR!

Till next time...

Voor meer info, bezoek onze facebook pagina


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner