Facebook Youtube

50cc/ 80cc dragrace in Nickerie

Bike DragraceIn het paasweekend worden de jaarlijkse dragraces gehouden in het district Nickerie. Elk jaar wordt er uitgekeken naar deze activiteit en trekken vele bezoekers richting Nickerie. Deze dragraces zijn niet meer weg te denken uit de Pasen activiteitenlijst in Nickerie. Huizen en hotels worden een jaar van tevoren gereserveerd en voor degenen die familie en vrienden hebben in het rijst district, is het vroegtijdig afspraken maken om verzekerd te zijn van een slaapplekje.De organisatie verantwoordelijk voor de dragrace in Nickerie, dit jaar, is Diwo Parts. Zij zullen de dragrace uitvoeren met het reglement van MOTOSUR, waarvan de regels reeds bekend zijn bij de verschillende participerende teams. Het reglement is identiek aan die welke gebruikt worden tijdens de races in Paramaribo. Met deze actie is MOTOSUR begonnen met het synchroniseren van regels tijdens identieke motorsport activiteiten. MOTOSUR zal tijdens de dragrace in Nickerie als observer aanwezig zijn en waar nodig assisteren tijdens de race. De dragrace in Nickerie wordt al ongeveer 20 jaren gehouden in Nickerie, volgens Jack van Diwo Parts. Jack is zelf dragracer geweest en heeft vaak deelgenomen aan wedstrijden. Er is altijd participatie geweest vanuit Paramaribo, Commewijne en Nickerie. Ook dit jaar rekent Jack erop dat alle teams buiten Nickerie, zullen meedoen aan deze race.

Als organisator ervaart Jack de dragrace vanuit een andere kant en kan hij met heel veel goede herinneringen terugdenken aan die “goeie oude tijd”. Hij levert op deze manier een bijdrage aan de bevordering van de motorsport in Suriname, waarbij hij de focus legt in Nickerie. De inschrijving is reeds gesloten, daarvoor was de kans tot 20 april. Er zal gereden worden in de 50cc en 80cc Yamaha klasse, de GT klasse en de Open klasse. Als attractie is er een zware klasse race, welke inhoudt dat “oudere” rijders het tegen elkaar zullen opnemen. Zoals bij MOTOSUR de standaard is, wordt de gelegenheid geboden aan alle participanten om hun fietsen te testen en nog eventuele aanpassingen te plegen.

Jack geeft aan dat deze testritten zullen worden gehouden op zaterdag 23 april van 14.00u. – 18.00u.

De dragrace is officieel op zondag 24 april en zal van start gaan om 10.00u. Aan de hand van het aantal participanten zal er worden besloten of er 1 of 2 dagen zal worden geraced. Voor meer informatie mag je bellen met Jack op het nummer 8865189.


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner