Facebook Youtube

Milko Gummels

MilkoElke week zal MOTOSUR in deze rubriek een bijzondere persoon in de Surinaamse Motorsport belichten. Met als doel het groter publiek met betreffende sporter nader kennis te laten maken. Voor de derde editie is gekozen voor de MOTOSUR Savanne Cross Kampioen van 2010 (quad), Milko Gummels.
Naam: Milko Gummels

Leeftijd: 43 jaar

Beroep: Monteur en Veehouder

Karakter: Ik ben stil van karakter

Getrouwd: Ja, met Deborah Moll

ATV Merk / Type / CC: Yamaha Raptor 700cc

Hoelang doe je aan de motorsport?
Vanaf ik zelf mijn motorcross fiets kon maken doe ik aan de motorsport en ik was toen nog geen 15 jaar oud. Toen al construeerde ik motoren en maakte ik van een trapfiets een bromfiets met een Zundapp motor. Ik heb ook een 4-wiel Skelter gemaakt toen ik 16 jaar oud was met een motorfiets machine. Van een 80cc motorcrossfiets heb ik een 250cc motorcrossfiets gemaakt. Motoren interesseren me heel erg en ik ben altijd met ze bezig. Vanwege de liefde die ik heb voor motoren, en dan gaat het om alle categoriën motoren, koos ik ervoor om de studierichting Auto Technologie in het buitenland te genieten. Aangezien mijn enthousiasme voor de motorsport bleef groeien begon ik mee te doen aan nationale wedstrijden. De eerste wedstrijd waaraan ik mee deed was op een oval track aan de Javaweg (baan van Vasilda), waarbij ik met een 250cc motorcrossfiets van mijn neef, heb gewonnen. Ik won van een andere jongeman op een 500cc motorcrossfiets. Een 500cc gaat veel sneller dan een 250cc, maar ik denk dat mijn geluk lag in het feit dat die jongeman te klein was voor die motorcross en dus niet al te handig ermee overweg kon. Echter werd het tijd om Suriname te verlaten voor verdere studie. Deze was in de Verenigde Staten van Amerika en ook in Japan. Ik ben 7 jaren uit Suriname geweest. In America bezat ik wel 2 motorcrossfietsen, maar deed niet mee aan wedstrijden. Ze waren slechts voor mijn plezier. Na mijn terugkomst in Suriname, heb ik de motorsport weer opgepakt en begon ik met wedstrijden op de toen gebouwde crosstrack te Weg naar Zee. Daar was toen de plek om je kunsten te laten zien en het tegen elkaar op te nemen. Ik ben in die tijd met een groep vanuit Suriname naar Frans Guyana afgereist om deel te nemen aan offroad wedstrijden aldaar. Die offroad track was op bauxiet grond en wij hadden geen ervaring met zo een track. Los van de motorcross races heb ik ook meegedaan aan auto racen op de toenmalig "Baan", op tourtonne. Ik bezat toen een Toyota Supra die NIET OPGEVOERD was en won met die auto de nummer 1 plaats. Dat was een geweldig moment dat helaas niet lang heeft geduurd, want de andere heren zijn toen hun auto's verder gaan opvoeren en waren al gauw, sneller dan mij. Ik ben er na een tijdje ook mee gestopt omdat de baan werd opgedoekt.
Toen begon MOTOSUR met hun activiteiten en ik deed mee aan de fatu ritten, hun crosskamp en toen ook de SX4 enduro race. In 2010 heb ik wederom meegedaan aan de SX 5 en werd winnaar van de quad klasse. Ik heb die race gewonnen met een Yamaha raptor 700cc, welke ik nog steeds bezit.

Alhoewel mijn voorkeur bij het aanschaffen van een quad uitging naar de Can-am DS 650 die ik wilde, besloot ik toch de raptor 700CC naar Suriname te halen. Ik ben nu best wel tevreden met mijn besluit.

Wat motiveert je om deze sport te beoefenen?
Ben vanaf ik mezelf ken een motorliefhebber. Ik hou van alles met machines, vandaar dat de motorsport mij erg interesseert.

Wat is je hoogtepunt geweest binnen de motorsport?
Dat is een motorcrosswedstrijd op Okrodam geweest (Weg naar Zee) in de jaren 90. Ik heb toen niet gewonnen, maar volgens mezelf wel de beste prestaties in mijn motorcross carrière geleverd. Er waren buitenlanders hier, dus was het een grote uitdaging het tegen hun op te nemen.

Dieptepunt?
Ik heb geen dieptepunt. Ik ga heel goed om met mijn verlies evenals met mijn overwinning.

Wat verwacht je nog meer van MOTOSUR?
Ik zie graag meer race wedstrijden op een track die vooral veilig is, zodanig dat zowel deelnemer als publiek ervan kunnen genieten. It's all about speed.

Wat is je volgende uitdaging?
Ik zie niet veel uitdagingen meer voor mezelf, vanwege mijn leeftijd. Wil wel aangeven dat ik de komende SX nog als een “uitdaging” zie. Verder zou ik heel graag aan een oval track auto race willen deel nemen, waar ik het kan opnemen tegen meerdere auto’s.

Nog iets kwijt?
Ik hoop dat we een goeie race zullen hebben en dat ik wederom de winnaar in de quad klasse mag zijn.
Wat ik wil meegeven aan de motorsporters is dat ze moeten doorzetten tot het eind. Pas wanneer je de finish hebt gehaald ben je klaar! Als je voorbij de finishlijn bent, dan is de wedstrijd voorbij.
Geef nooit te gauw op!


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner