Facebook Youtube

Mike Kasandikromo

MikeElke week zal MOTOSUR in deze rubriek een bijzondere persoon in de Surinaamse Motorsport belichten. Met als doel het groter publiek met betreffende sporter nader kennis te laten maken. Voor de tweede editie is gekozen voor de MOTOSUR Savanne Auto Kampioen van 2010, Mike Kasandikromo. Voor het gemak worden er enkele vragen gesteld, waar hij zelf antwoordt op geeft.Naam: Mike Kasandikromo

Leeftijd: 37 jaar

Beroep: Bedrijfskundige

Karakter: rustig/ kalm van nature. Mensen zullen zeggen dat ik introvert ben. Ik voer namelijk nooit het hoogste woord in de groep en heb de gewoonte altijd eerst de kat uit de boom te kijken. MAAR, in competitie verband ben ik heel erg competitief en ik houd niet van verliezen in die zin dat ik me zoveel mogelijk zal inzetten om mijn beste prestatie neer te zetten.

Getrouwd: Ja, met Cheryl Leysner en ik heb twee kinderen, Chyara en Maliq.

Hoelang doe je aan de motorcross sport? / Wanneer/ Hoe ben je aan de sport begonnen?
Ik hield vanaf ik heel jong was van de motorsport en heb een paar snelle auto's gereden. Als tiener in Nederland werd mijn interesse sterk getriggert door vrienden die zich ermee bezighielden en mij zo direct in contact brachten ermee. Ik ging dan naar verscheidene auto shows en wedstrijden en later reed ik zelf ook snelle wagens...en daardoor is het gevoel alleen maar versterkt. In 2004 ben ik naar Suriname verhuisd dus ben hier niet zolang in de motorsport. De SX5 is mijn eerste competitie in de motorsport geweest en daarvoor de Fatu Rit. Heel vaak reed ik gewoon in de savanna en sinds vorig jaar ben ik een heel actieve rallyrijder van de Sark.

Wat motiveert je om deze sport te beoefenen?
Ik vind alles van de motorsport leuk en interessant, vooral met de auto. Met de motor/crossfiets iets minder omdat ik zelf liever auto rijd. Maar overall is het de snelheid. De MOTOSUR SX5 is de eerste rit die ik heb gereden in competitie verband en ik was heel erg verbaasd dat ik gewonnen had! Bij de teach-in keek ik naar al de geweldige auto’s waartegen ik het zou moeten opnemen en ik dacht “ik doe dan maar gewoon voor de fun mee” en ik won. Ik had dat helemaal niet verwacht. Die overwinning is voor mij een motivatie om de sport te blijven beoefenen.

Wat is je hoogtepunt geweest binnen de motorsport?
Ik ben nog niet zolang actief hierin maar het behalen van de 1ste plaats van de SX5 in mijn klasse vind ik een hoogtepunt en dan ook nog de 2de plaats in de B-klasse van de Sark. Suriname biedt verder niet zoveel mogelijkheden om legaal de motorsport te beoefenen dus ik hoop dat er meer mogelijkheden gecreeert zullen worden in de toekomst.

Dieptepunt?
Gelukkig heb ik totnutoe geen dieptepunt gekend en ik hoop ook dat het niet zal komen. Een dieptepunt voor mij zou zijn een aanrijding en dat wil ik zeer zeker voorkomen. Ik zorg er altijd voor dat ik veiligheid voorop stel. Ik streef ernaar in dezelfde staat thuis te komen als hoe ik vertrok. En ook met mijn auto zie ik het zo.

Wat verwacht je nog meer van MOTOSUR?
Wat ik wens is meer op organisatorisch niveau. Dat er beter wordt afgestemd zowel intern als met de deelnemers. Dat er betere aansluiting komt van de activiteiten/ onderdelen op elkaar zodat er een kortere wachttijd is en je sneller aan de beurt komt. De organisatie is heel goed bezig, maar het streven moet natuurlijk altijd zijn om “te groeien”. Maar ik heb niets te klagen.

Wat is je volgende uitdaging?
Ik wil meedoen aan de SX6 maar mijn auto moet eerst gereed gemaakt worden. Ik wil niet midden in de competitie afhaken omdat mijn auto niet door kan. Dat is het enige dat mij nu zou kunnen weerhouden mee te doen. Verder staat mijn deelname vast.
Ik heb de SX5 gewonnnen met de auto die ik dagelijks rijd. Daarmee zou ik dit keer dan ook weer deelnemen, de auto heeft bewezen bestand tegen en bestemd voor de savanne te zijn. Verder moet je het van techniek en durf hebben. Na de SX5 ben ik een keer met anderen in de savanne gaan rijden en het viel mij op dat ik op een heel andere manier op het trajekt reedt. Heel voorzichtig. Terwijl ik in een filmpje heb gezien hoe we reden tijdens de wedstrijd. Onvoorstelbaar. Je verstand gaat gewoon op nul.

Nog iets kwijt? / Tot slot nog iets dat je graag kwijt wil?
Laat de wedstrijd een sportieve wedstrijd worden. De veiligheid moet zoals altijd worden benadrukt. Bij de crossers gaat het er wat ruiger aan toe maar het terrein vergt ook heel veel van je, dus heb je geen ervaring dan moet je heel voorzichtig zijn. Dit geldt absoluut voor een ieder. Een wedstrijd moet fun blijven. Als je thuiskomt zoals je vertrokken bent is het pas een goeie wedstrijd geweest. Ik verlies liever dan dat ik mezelf bewust in een onveilige situatie zet. "Winning isn’t everything!".


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner