Facebook Youtube

Gianni Rodriguez

GianniElke week zal MOTOSUR in deze rubriek een bijzondere persoon in de Surinaamse Motorsport belichten. Met als doel het groter publiek met betreffende sporter nader kennis te laten maken. Voor de eerste editie is gekozen voor de MOTOSUR Savanne Cross Kampioen van 2010, Gianni Rodriguez. Voor het gemak worden er enkele vragen gesteld, waar hij zelf antwoordt op geeft.Naam: Gianni Rodriguez

Leeftijd: 28 jaar

Beroep: Landbouwer

Karakter: Als ik het van mezelf moet zeggen heb ik twee woorden 'vrolijk' en druk'.

Getrouwd: Nee, maar ik woon samen met mijn partner Joelle Issa en samen hebben we een dochtertje Zarah Rodriguez

Hoelang doe je aan de motorcross sport?
Ik ben begonnen toen ik 16 jaar oud was. Had een Honda MTX50cc waarmee ik op een crossbaan in de buurt kon rijden. Dat is een goede oefening geweest als beginnende motorcrosser.

Ondanks ik die motorcross van mijn vader kreeg, waren mijn ouders helemaal niet blij met mijn toen groeiende liefde voor deze tak van sport. Zij zagen mij eerder niet rijden, dan op die motorcross. Hierdoor heb ik toen zonder weten van mijn ouders een 125cc Suzuki motorcrossfiets gekocht. Dat was een hele gebeurtenis, ik was toen pas 19 jaar en heb het met mijn eigen geld gekocht en ik moest het uit het zicht van mijn ouders houden. Wat een taak, maar het is toen wel gelukt.

In 2006 kocht ik een Honda XR 600cc en reed die toen op straat. Ik hoorde in 2007 dat MOTOSUR een Savanne Cross activiteit organiseerde en heb me toen ingeschreven voor deze Rit (SX-2). Het was mijn eerste kennismaking met de Savanne en heb de rit voor de helft gereden. Eind 2007 heb ik deze motorcross verkocht om in 2008 samen met mijn neef een Honda CRF450X te kopen. Tegelijkertijd kocht ik ook een Honda CRF450R bouwjaar 2005, die ik niet lang daarna verder verkocht. In 2009 kocht ik mijn huidige motorcross, deze is een Honda CRF450R, bouwjaar 2007. Met deze fiets heb ik mijn eerste hoogtepunt bereikt binnen de motorsport.

Wat motiveert je om deze sport te beoefenen?
Het is bijna niet uit te leggen, maar ik woon op Weg naar Zee en ging als kleine jongen vaak naar Okrodam, waar ze toen al bezig waren met motorcrossen. Het heeft me heel erg aangetrokken en ik denk dat het daar echt is gaan groeien. Maar de adrenaline die je ervan krijgt, wanneer je met een snelheid door de Savanne raast en ook nog weet dat je daarvoor wordt erkend, is heel moeilijk te omschrijven. Eigenlijk moet een ieder het zelf meemaken om het te begrijpen.

Wat is je hoogtepunt geweest binnen de motorsport?
Dat is in 2010 geweest, toen ik de Savanne Cross oftewel SX5 won. Ik ben toen als eerste aangekomen met de minste strafpunten. Dat geeft aan dat ik redelijk nauwkeurig heb gereden en mijn motorcross zijn topsnelheid kon laten halen.

Dieptepunt?
Geen dieptepunt en ik doe er alles aan om het zo te houden.

Wat verwacht je nog meer van MOTOSUR?
Ik verwacht van MOTOSUR dat ze de motorcrossbaan opzetten, zoals ze hebben beloofd. Ik weet al in de Savanne te rijden en mag mezelf ook kampioen noemen, maar ik heb toch nog de wens om ook op een baan te rijden. Daar wil ik ook mezelf bewijzen en hopelijk ook een kampioenschap binnenhalen.

Wat is je volgende uitdaging?
Wel...ik heb de SX 5 gewonnen en op 27 maart 2011 organiseert MOTOSUR de SX6. Mijn uitdaging is om mijn titel als kampioen van de SX in mijn klasse te verdedigen. Ik werk eraan om het voor de tweede keer te winnen. Ik zie het ook als een uitdaging om op een crossbaan te rijden en me daarin te specialiseren.

Nog iets kwijt?
Binnen de motorsport leer je veel vrienden kennen. Je maakt hele leuke tijden mee als er samen wordt gereden of bij een activiteit, waar nababbelen een van de belangrijke momenten is of gewoon als je bezig bent te knutselen aan je motorcross. Het is een sport waar je kan uitrazen en je extra adrenaline kwijt raakt in de Savanne in plaats van het op straat in het verkeer te doen. Dus aan de motorsportliefhebbers. Kom join ons, doe het veilig en geniet van de motorsport.


Terug naar het overzicht

Gold Sponsors

    
Banner
    
Banner
    
Banner
  
Banner
Banner